McDonald's Olmayan Ülkeler - Hangi Ülkelerde McDonalds Yok

McDonald's Olmayan Ülkelerin Listesi

Dünya'da McDonalds'ın olmadığı yerler de var. Evet, dünyanın en ünlü bu fast food restaurant zincirinin giremediği, girip ayakta kalamadığı, hiç girmeyi düşünmediği ülkeler mevcut.

İşte McDonald's hamburgerleri, cipsleri yemeyen milletler..

1- İzlanda
2009'dan beri McDonald's bulunmuyor. İzlanda avrupaulkeleri.com ekonomik krize girdikten sonra sadece zarar ediyoruz diyerek zaten sayısı bir kaç olan McDonaldsların hepsini kapattılar. Bugünden sonra acılsada Izlanda halkı artık bu tür fast food zincirleri istemiyor. İzlanda Nasıl Bir Yer?

2- Zimbabve
Ülkenin lideri bile niye açılmıyor diye soruyor fakat kimse ekonomiye güvenmedigi ve güvenlik sorunlarından dolayı kendine guvenup de McDonalds bayiligi almiyor. Uzun bir sure de acılmayacagı düşünülüyor.

3- Bermuda
1999'da cıkan bir kanunla Bermuda'da restoran zincilerinin açılması yasaklandı. Halkın büyük protesto girisimleri neticesinde devlet McDonalds ve diger tum bu tür zincir işletmelere ruhat vermeyi durdurdu. Bermuda Nerede?

4- Makedonya
Aslinda 16 yildir McDonalds vardı Makedonya'da. Fakat son yillardaki avrupaulkeleri.com ekonomik sorunlardan dolayı bu ülkedeki bayi ile McDonald merkezi arasında sıkıntılar ortaya çıkınca bir daha açılmamak uzere bütün McDonaldslar kapandı. Ohri - Makedonya'da Bir Cennet

5- Gana
Futbolcuları ile ünlü bu Afrika ulkesinde bu iste para var diye düşünüp de McDonalds acmayı düsünen henüz çıkmadı. Arasira bazi girişimciler dillendirseler de daha uzun yillar Gana'da McDonalds gorünmeyecegi kesin. Zaten halkın da umrunda degil. Gana Dünyanin Neresinde?

6- Bolivya
Bolivya'da 14 yil boyunca çeşitli sehirlerde açik olan McDonalds, Devlet Başkanı Evo Morales'in "Bunların tek düsüncesi para kazanmak; insan saglığı umurularında bile değil" demesinden sonra devlet tarafından büyük baskilar altinda kalınca hepsini kapatmaz sorunda kaldı. Bolivya Nerede. Haritalarda Bolivya

7- Kuzey Kore
Ülkede Amerikali bir şirketin bu tür bir iş yapması mümkün değil. Kuzey Kore Nerede? Haritada Kore Kaynak: Avrupaulkeleri.com

Bu blogdaki popüler yayınlar

Türkiye Ukrayna arası feribot bilgileri - İstanbul Ukrayna arası feribot seferleri listesi

Kosova Nerede - Kosova Neresi - Haritalarda Kosova'nın Yeri

Arnavutluk Nerede - Arnavutluk Neresidir

Bu blogdaki popüler yayınlar

Arnavutluk Nerede - Arnavutluk Neresidir

Danimarka Nerede - Danimarka Neresi

Portekiz Neresi - Portekiz Nerede

Bu blogdaki popüler yayınlar

Türkiye Ukrayna arası feribot bilgileri - İstanbul Ukrayna arası feribot seferleri listesi

Kosova Nerede - Kosova Neresi - Haritalarda Kosova'nın Yeri

Arnavutluk Nerede - Arnavutluk Neresidir

Kırım Nerede - Kırım Neresi - Kırım'ın Haritalardaki Yeri

Polonya Nerede - Polonya Dünya Haritasında Yeri

İsveç’te En Çok Verilen Kız İsimleri

Türkiye'den Ukrayna'ya kaç saatte gidilir - İstanbul Ukrayna arası kaç saat sürer

Galler Nerede - Galler Dünyanın Neresinde

İrlanda Nerede - İrlanda Neresi - İrlanda Haritadaki Yeri

İsviçre Nerede - İsviçre Nerde - İsviçre Neresi