Silifke'de Akdeniz foklarının yaşadığı mağara bombalandı. Mersin'de Akdeniz Foklarının yuvadan uzaklaştırılması için yapılan acımasız eylem.

Silifke'ninYeşilovacık Mahallesinde Akdeniz Foklarının yaşam alanları bombalandı, mağarada bulunan kameralar çalındı. Olaya jandarma el koydu.

Konuyla ilgili basına açıklama yapan Taşucu Eğitim ve Doğal Hayatı Koruma Vakfı Başkanı Arslan Eyce, bu çevre katliamı karşısında ilgilileri duyarlı olmaya çağırdı.

Arslan Eyce, basın açıklamasında ‘ÇED belgesi tümüyle uluslar arası anlaşmalara ve hukuka aykırı olup, bilimsel verilere ve gerçeklere bir şekilde  rapor düzenlenmiştir. Yapılan limanın açıkça çevre tahribatı yarattığı, uluslar arası sözleşmelerle koruma altına alınan Akdeniz Foklarının yaşama alanını yok ettiğinin bilimsel bir gerçek olduğu bilinmektedir’, dedi.
Mersin'de Akdeniz Foku
Eyce, ‘Yeşilovacık termik santral liman yapımı Akdeniz Fokunun çiftleşme dönemi nedeniyle dört ay durdurulmuş bulunmaktadır. Liman yapımı durdurulmasına rağmen Akdeniz Fokları çiftleşmek için yaşam mağaralarına gelmeleri ile mağaraya dinamit atılarak Akdeniz Foklarının yuvadan uzaklaştırılması için yapılan bu acımasız eylemi yapanlar veya yaptıranların insanlıkla ilgisi olmadığını düşünüyorum’ dedi. Bu eylemler sürdüğü sürece Yeşilovacık koylarında Akdeniz Foku’na yaşama olanağı kalmayacağını ifade eden Eyce, ilgililerin konuya duyarlı olmasını isteyerek, ‘Akdeniz Fokları yaşama mağarasını bombalayanlar, bombalatanlar bundan sonra da Akdeniz Fokunu öldürenleri ödüllendirerek amaçlarına ulaşabileceklerini sanıyorlar’ dedi.

Silifke Yeşilovacık Beldesi’nde Eren Holding tarafından yapılmakta olan termik santralın usulsüz ve kaçak yapıldığı konusunda İçel Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı T.B.M.M'de ilgili bakanlıkları uyarmış, konuyu gündeme getirmişti.
Birçok çevre sivil toplum kuruluşları da yapılmakta olan limanın çevreye büyük zarar vereceği uyarısı yapmış olmasına rağmen liman yapımı devam etmektedir. Mersinyasam.com

Bu blogdaki popüler yayınlar

Türkiye Ukrayna arası feribot bilgileri - İstanbul Ukrayna arası feribot seferleri listesi

Kosova Nerede - Kosova Neresi - Haritalarda Kosova'nın Yeri

Arnavutluk Nerede - Arnavutluk Neresidir

Bu blogdaki popüler yayınlar

Arnavutluk Nerede - Arnavutluk Neresidir

Danimarka Nerede - Danimarka Neresi

Portekiz Neresi - Portekiz Nerede

Bu blogdaki popüler yayınlar

Türkiye Ukrayna arası feribot bilgileri - İstanbul Ukrayna arası feribot seferleri listesi

Kosova Nerede - Kosova Neresi - Haritalarda Kosova'nın Yeri

Arnavutluk Nerede - Arnavutluk Neresidir

Kırım Nerede - Kırım Neresi - Kırım'ın Haritalardaki Yeri

Polonya Nerede - Polonya Dünya Haritasında Yeri

İsveç’te En Çok Verilen Kız İsimleri

Türkiye'den Ukrayna'ya kaç saatte gidilir - İstanbul Ukrayna arası kaç saat sürer

Galler Nerede - Galler Dünyanın Neresinde

İrlanda Nerede - İrlanda Neresi - İrlanda Haritadaki Yeri

İsviçre Nerede - İsviçre Nerde - İsviçre Neresi