Sırbistan Vizesi - Sırbistan Vize Bilgileri

Sırbistan Vize Başvuruları. Sırbistan Vizesi Nereden Alınır. Sırbistan Vize Formu.
Sırbistan'a gitmeyi dusunuyorsunuz, ne yapmaniz gerekiyor biliyor musunuz?
Sırbistan Türk vatandaşlarından vize istiyor mu?

Cevap - HAYIR
İlk giriş tarihinden itibaren, 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla bu ülkeye vizesiz gidebilirsiniz. (Yani, 6 ay içerisinde Sırbistan'da kalacağınız süre toplamda 3 aydan fazla olmamalı)


DİKKAT
Sırbistan’a seyahat edecek yabancıların pasaportlarının geçerlilik süresi ülkeden ayrılacakları tarihten itibaren en az 6 ay olmalıdır. Buna mutlaka dikkat edin.

Sırbistan sınır makamları yasadışı göç ile mücadele amacıyla, özellikle Belgrad Nikola Tesla Havalimanında sıkı denetimler uygulamaktadırlar. Seyahat amacını doğrulayıcı belgeleri (gidiş-dönüş uçak bileti, otel rezervasyonu,  seyahat süresince yeterli olacak miktarda nakit para, gibi) sorulursa sınır polisine göstermeniz gerekmektedir.

Pasaport kontrolü esnasında polisin yaptığı mülakata kısa ve net cevaplar verilmesi, seyahat amacının açıkça belirtilmesi ülkeye kabul için büyük önem arzetmektedir.

Sırp sınır makamları, özellikle pasaportunda Schengen vizesi/oturum izin olmayan kişilerden gidiş-dönüş uçak bileti, ülkede kalacakları süre için yeterli miktarda nakit para (günlük 100 Euro), teyitli otel rezervasyonu ibraz etmelerini isteyebilmektedir.

Egitim, ticari amaçlar, uzun süreli vizeler için aşağıdaki konsolosluklara basvurmanız.

Sırbistan Başkonsolosluğu İstanbul  -  Sırbistan Fahri Konsolosluğu İzmir  -  Sırbistan Büyükelçiği Ankara

.