Ukrayna Sağlık Koşulları - Ukrayna'da Sağlık Sistemi

Ukrayna Seyahat Sağlık Bilgileri
Ukrayna'ya gidecek olanlar icin sağlık ve hastaneler ile ilgili önemli bilgiler.


Burada hastalandınız, sağlığınız bozuldu veya kaza gecirdiniz diyelim.


Ülkenin Sağlık Koşulları
Ukrayna'da genel olarak sağlık hizmetleri devlet eliyle sağlanmakta olup, özel hastanelerde mevcuttur. Sağlık hizmetleri devlet hastanelerinde pek tatminkar olmamakla birlikte, özel hastanelerde Avrupa şartlarında hizmet almak mümkündür.


Tedavi ve Yatak Ücretleri
Ukrayna Sağlık KoşullarıDevlet Hastanelerinde ilaçların hasta tarafından karşılanması koşuluyla ücretsiz veya cüzi miktarda alınan ücretle tedavi yapılmaktadır. Yatak ve tedavi ücretleri hastanenin ve tedavinin durumuna göre değişmektedir. Genel olarak bakıldığında bir turist, devlet hastanesinde ayakta tedavi edilirse (muayene+röntgen+pansuman vs. dahil /ilaç hariç) ortalama 30 Euro; Yatarak tedavi edildiğinde (yatak+röntgen+muayene+tahlil vs. dahil / ilaç hariç) ise günlük ortalama 50 Euro civarı bir ödeme yapmak durumundadır.

İlaç Temin Koşulları
Ukrayna'da eczanelerde soğuk algınlığı, ağrı kesici, öksürük vb. temel ilaçlar kolay bulunmaktadır. Sürekli alınması gereken özel ilaçların Türkiye'den getirilmesi uygun olacaktır. Özel sağlık sigortası yaptıran kişiler, anlaşmaya dahil ilaçları anlaşmalı eczanelerden ücretsiz temin edebilirler.

Sağlık Sigortası ve Primler
Ukrayna vatandaşları ilgili sağlık kuruluşuna kayıtlı olup, ücretsiz tedavi olmaktadır. Ancak sağlanan hizmetin yetersiz olduğu ifade edilmektedir. Dileyen yabancı uyruklu vatandaşlar özel sigorta şirketlerine para karşılığında özel sağlık sigortası yaptırabilmektedirler. Özel sağlık sigortası yapılan firmanın anlaştığı polikliniklerde avrupaulkeleri.com ücretsiz tedavi yapılmaktadır. Özel sağlık sigortası yaptırıldığı taktirde anlaşmalı firmaların ilaçları da belirlenen eczanelerden ücretsiz olarak temin edilebilmektedir. Ülkede yabancı vatandaşlar için devlet sigorta sistemi (SGK) bulunmamaktadır. Bağlı bulundukları mahallelerdeki polikliniklere oturma izni ile kayıt yaptıran yabancı uyruklu vatandaşlar ayakta tedavi hizmetlerinden ücretsiz yararlanabilmektedir. Ülkeyi turist olarak ziyaret eden ziyaretçiler cüzi meblağlar karşılığında ayakta tedavi edilmektedirler.

İçme Suyu Temin Koşulları
Ukrayna'da musluk suyu tercih edilmemelidir. Marketlerde çeşitli kalitede pet şişelerde içme suyu bulmak mümkündür. 1.5 litrelik iyi kalitede yerli içme sularının fiyatları 6 ila 10 Hrivna arasında değişmektedir. Ülkemizdeki gibi 19 litrelik damacanalarda evlere su  hizmeti de mevcuttur.

DİKKAT: Ukrayna Avrupa'da HIV (Aids) bulaşma tehlikesi en yüksek 
ülkedir. Aids virüsü taşıyanlarun sayısı neredeyse 1 milyona yaklaşmış durumda. Ozellikle cinsel ilişkilerinizde çok dikkat etemeniz gereken bir yer.

Hastanelerin Durumu ve Kiev'deki Ozel Hastanelerin Listesi icin Tıklayın


Bu blogdaki popüler yayınlar

Türkiye Ukrayna arası feribot bilgileri - İstanbul Ukrayna arası feribot seferleri listesi

Kosova Nerede - Kosova Neresi - Haritalarda Kosova'nın Yeri

Arnavutluk Nerede - Arnavutluk Neresidir

Bu blogdaki popüler yayınlar

Arnavutluk Nerede - Arnavutluk Neresidir

Danimarka Nerede - Danimarka Neresi

Portekiz Neresi - Portekiz Nerede

Bu blogdaki popüler yayınlar

Türkiye Ukrayna arası feribot bilgileri - İstanbul Ukrayna arası feribot seferleri listesi

Kosova Nerede - Kosova Neresi - Haritalarda Kosova'nın Yeri

Arnavutluk Nerede - Arnavutluk Neresidir

Kırım Nerede - Kırım Neresi - Kırım'ın Haritalardaki Yeri

Polonya Nerede - Polonya Dünya Haritasında Yeri

İsveç’te En Çok Verilen Kız İsimleri

Türkiye'den Ukrayna'ya kaç saatte gidilir - İstanbul Ukrayna arası kaç saat sürer

Galler Nerede - Galler Dünyanın Neresinde

İrlanda Nerede - İrlanda Neresi - İrlanda Haritadaki Yeri

İsviçre Nerede - İsviçre Nerde - İsviçre Neresi