Yurtdışında Başınıza Bir Şey Gelirse Konsolosluklar Hangi Konularda Yardımcı Olabilir

Yurtdışında seyahat ederken herhangi bir konuda yardıma ihtiyacınız olursa Türk Konsoloslukları ve Büyükelçilikleri size bir çok konuda destek olabilirler.
Yabancı bir ülkede gezerken herhangi bir sıkıntınız olursa aşağıdakileri hatırlayın.

Yurt dışında bulunan T.C Büyükelçilik ve Başkonsoloslukları:
-Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına
-Talep edilmesi ve yerel yasaların izin vermesi hâlinde Türk vatandaşlığının yanı sıra başka ülke veya ülkelerin vatandaşlığına sahip kişilere de yardım edebilirler.


NASIL BİR DESTEK ALABİLİRSİNİZ
Olağanüstü durumlarla karşılaştığınızda 7/24 hizmet veren Konsolosluk Çağrı Merkezinii (ABD ve Kanada’dan +1 888 656 76 56, diğer ülkelerden +90 312 292 29 29) arayabilirsiniz.

Konsolosluk Çağrı Merkezi Numaraları

Konsolosluk Çağrı Merkezi tarafınıza gerekli bilgilendirme ve yönlendirmeyi anında yapabilmektedir. Sorununuzun takip gerektirdiği hâllerde, konu Konsolosluk Çağrı Merkezi tarafından yine anında en yakın dış temsilcilik ve Bakanlık ilgili biriminin dikkatine sunulmaktadır. Bu bilgiyi alan temsilcilik/birim derhal devreye girecek ve tarafınızla doğrudan temasa geçecektir.

Yurt dışında pasaportunuzu kaybetmeniz ya da çaldırmanız hâlinde Türkiye’ye dönüş için geçerli olmak üzere size geçici pasaport düzenleyebilirler.

Karşılaştığınız olağandışı durumla alakalı olarak yardım veya destek talebinde bulunmanız hâlinde, yerel makamlarla ve/veya Türkiye’deki ilgili kurum ve kuruluşlarla iletişiminize yardımcı olabilirler.

Yurt dışında yerel makamlarca hürriyetinizin kısıtlanması (gözaltına alınma, tutuklanma, hüküm giyme) gibi durumlarda, talep etmeniz hâlinde, sizinle en kısa sürede görüşebilmek/temasa geçebilmek için gerekli girişimlerde bulunurlar.

Yurt dışında karşılaştığınız olağandışı durum ve/veya yerel makamlarca hürriyetinizin kısıtlanması (gözaltına alınma, tutuklanma, hüküm giyme) hakkında, talep etmeniz hâlinde, yakınlarınız ya da akrabalarınızla temasa geçilir.

Çocuk kaçırma olaylarında, akrabaların yurt dışında vefatı durumunda ve kayıp kişilerin bulunması amacıyla yerel makamlar nezdinde girişimler yaparlar. Ülkemizde konuyla ilgili kurum ve kuruluşlar ile eşgüdüm hâlinde gerekli takibi yapılır.

Bulunduğunuz ülkede savaş, iç savaş, ayaklanma, doğal afet gibi durumların ortaya çıkması ve güvenlik durumunun bunu gerektirmesi hâlinde Türk vatandaşlarının ülkeden çıkartılmaları için gerekli tedbirleri alırlar.

Seyahat ettiğiniz ülkede maddi açıdan zor duruma düşmeniz hâlinde yakınlarınızın size para transfer etmesine yardımcı olabilirler.

Seyahat ettiğiniz ülkedeki yerel avukatlar, hastaneler, doktorlar, yeminli tercümanlar gibi gerekli olabilecek kişi ve kurumların iletişim bilgilerini size verebilirler.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Türkiye Ukrayna arası feribot bilgileri - İstanbul Ukrayna arası feribot seferleri listesi

Kosova Nerede - Kosova Neresi - Haritalarda Kosova'nın Yeri

Arnavutluk Nerede - Arnavutluk Neresidir

Bu blogdaki popüler yayınlar

Galler Nerede - Galler Dünyanın Neresinde

İsveç’te En Çok Verilen Kız İsimleri

Ukrayna Türkiye arası mesafe - Ukrayna Türkiye'den ne kadar uzaklıkta

Bu blogdaki popüler yayınlar

Türkiye Ukrayna arası feribot bilgileri - İstanbul Ukrayna arası feribot seferleri listesi

Kosova Nerede - Kosova Neresi - Haritalarda Kosova'nın Yeri

Arnavutluk Nerede - Arnavutluk Neresidir

İsveç’te En Çok Verilen Kız İsimleri

Polonya Nerede - Polonya Dünya Haritasında Yeri

Galler Nerede - Galler Dünyanın Neresinde

Kırım Nerede - Kırım Neresi - Kırım'ın Haritalardaki Yeri

İsviçre Nerede - İsviçre Nerde - İsviçre Neresi

Danimarka Nerede - Danimarka Neresi

Türkiye'den Ukrayna'ya kaç saatte gidilir - İstanbul Ukrayna arası kaç saat sürer