Sığınma Nedir? - Norveç Kimlere Sığınma Hakkı Veriyor?

Norveç Sığınma ve Sığınma Süreci Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Eğer hayatınız veya özgürlüğünüz tehlike altındaysa ya da politik düşünceleriniz yüzünden işkence veya başka insanlık dışı muameleye maruz kalma riskiniz varsa Norveç’e sığınma hakkınız vardır. Aynı kural dini inancınız yüzünden ya belirli bir uyruğa, toplumsal ya da etnik bir gruba dahil olmanız nedeni ile zulme uğramanız durumunda da geçerlidir. Bayanlara özellikle kadınları hedef alan Avrupaulkeleri.com zulümlere maruz kalma durumunda sığınma hakkı tanınabilir. Cinsel tercihler-örneğin homoseksüellik- yüzünden yapılan zulümler de sığınma hakkına zemin hazırlayabilir. Mültecilik Hali İle İlgili Birleşmiş Milletler Anlaşması’nda daha fazla detay bulunmaktadır. Eğer kendi ülkenizdeki yetkililer sizi zulme karşı koruyabiliyorsa genel olarak Norveç’e sığınma hakkına sahip olamazsınız. Bu durum ülkesinin başka bölgelerinde güvende olabilecek kişiler için de geçerlidir.

Sığınma Süreci
Norveç Göçmen Bürosu UDI herkese adil davranılmasını sağlamak İçin her başvuruyu bireysel olarak değerlendirir. Başvurunuz, kim olduğunuza bakılmaksızın herkesle aynı biçimde ve aynı yasalara sadık kalınarak değerlendirilecektir. Sığınma için Norveç’e başvurduğu-nuzda Norveç hükümetinin sizi koruma altına almasını istemiş olursunuz. Norveç hükümetinin Avrupaulkeleri.com buna evet ya da hayır cevabını verebilir. Birçok sığınmacının başvuruları red cevabı alır ve evlerine dönmek zorunda kalırlar.Norveç Göçmen Bürosu UDI, başvuran herkesi mülakata alır ve bu görüşmeden elde edilen sonuçlar ile diğer bilgi-ler ışığında sığınma hakkı kazanıp kazanamayacağınıza karar verir. UDI’nin aynı zamanda kendi ülkenizdeki durumlar hakkında geniş bilgisi bulunmaktadır.

Çocuklar
Aileleri ile birlikte sığınma için başvuran 18 yaş altı çocukların başvuruları ebeveynlerinin başvuruları dahilinde değerlendirilecektir. Ebeveynler istemedikleri hallerde çocuklarının UDI tarafından mülakata alınmamasını belirtebilirler. UDI’nin ailenin sığınma başvurusunun değerlendirmesinde çocukların durumu önemli rol oynar. Ebeveynlerine Norveç’te oturma izni verildiğinde 18 yaş altı çocuklarının avrupaulkeleri.com da kalmalarına izin verilir. Genel olarak aynı durum ebeveynlerin başvurularının reddi durumunda da geçerlidir. Ancak her çocuğun başvurusu aynı zamanda bireysel değerleri göz önüne alınarak değerlendirilir.

Sığınma için nereye ve nasıl başvurmanız gerekiyor?

Korunma Talepleri ve İnsani Koşullar (Sağlık vs) Durumları icin Norveç’e Yerleşme Başvuruları Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Bu blogdaki popüler yayınlar

Türkiye Ukrayna arası feribot bilgileri - İstanbul Ukrayna arası feribot seferleri listesi

Kosova Nerede - Kosova Neresi - Haritalarda Kosova'nın Yeri

Arnavutluk Nerede - Arnavutluk Neresidir

Bu blogdaki popüler yayınlar

Arnavutluk Nerede - Arnavutluk Neresidir

Danimarka Nerede - Danimarka Neresi

Portekiz Neresi - Portekiz Nerede

Bu blogdaki popüler yayınlar

Türkiye Ukrayna arası feribot bilgileri - İstanbul Ukrayna arası feribot seferleri listesi

Kosova Nerede - Kosova Neresi - Haritalarda Kosova'nın Yeri

Arnavutluk Nerede - Arnavutluk Neresidir

Kırım Nerede - Kırım Neresi - Kırım'ın Haritalardaki Yeri

Polonya Nerede - Polonya Dünya Haritasında Yeri

İsveç’te En Çok Verilen Kız İsimleri

Türkiye'den Ukrayna'ya kaç saatte gidilir - İstanbul Ukrayna arası kaç saat sürer

Galler Nerede - Galler Dünyanın Neresinde

İrlanda Nerede - İrlanda Neresi - İrlanda Haritadaki Yeri

İsviçre Nerede - İsviçre Nerde - İsviçre Neresi